2. Međunarodni viteški festival „Zaštitnici tvrđave“

Međunarodni viteški festival pod nazivom „Zaštitnici tvrđave“ održaće se od 8.-10. juna 2018.godine unutar zidina Niške tvrđave. Viteški festival će ove godine imati međunarodni karakter, budući da su učešće na festivalu prihvatila viteška udruženja iz inostranstva, tačnije iz Belgije, Slovačke, Mađarske, Bugarske i Republike Srpske. Osim gostiju iz inostranstva, koji raspolažu autentičnim srednjovekovnim oruđem i viteškom opremom koja predstavlja jedinstvenu pojavu na viteškim festivalima, naši gosti biće i viteške družine iz Srbije, tačnije Beograda, Jagodine, Stalaća, Kraljeva, Kruševca i Svilajnca.

Ideja organizatora je da i ove godine viteškim festivalom, koji će imati veći broj učesnika, predstavi posetiocima srednjevekovni način života, srednjevekovnu nošnju, vitešku opremu, tehniku izrade oklopa, mačeva i strela, srednjevekovnu pijacu, zaboravljene zanate i borbe viteza.
Posetioci festivala biće u prilici da se oprobaju u jahanju konja i nadmetanju sa lukom i strelom, kao i da uživaju u druženju u srednjevekovnoj krčmi i viteškom kampu. Za najmlađe posetioce festivala pripremili smo kreativne radionice, poligon sa njima prilagođenim preprekama „KAKO POSTATI VITEZ“ i još mnogo interesantnog sadržaja. Deci starijeg uzrasta i svima koji imaju takmičarski duh predstavićemo srednjevekovne društvene igre, uz mogućnost takmičenja.

Organizator manifestacije je udruženje Zmajeva griva a uz pomoć, Gradske opštine Crveni Krst, Turističke organizacije Niš i Kancelarije za mlade.

 

Više informacija na zvaničnom sajtu: www.zastitnicitvrdjave.com