3. Међународни витешки фестивал „Заштитници тврђаве“

Међународни витешки фестивал „Заштитници тврђаве“ одржаће се од 14 - 16. јуна 2019. године,  унутар зидина Нишке тврђавеВитешки фестивал  има међународни карактер на коме ће се представити  витешка удружења из Белгије, Словачке, Хрватске, Мађарске, Републике Српске, осим гостију из иностранства представиће се и витезови из Грачанице, Врањске Бање, Сталаћа, Краљева, Свилајинца, Јагодине, Београда и  Сремских Карловца. Сви витезови располажу аутентичним средњовековним оружјем и витешком опремом.

Идеја организатора је да и ове године витешки фестивал представи посетиоцима средњевековни начин живота, средњевековну ношњу, витешку опрему, технику израде оклопа, мачева и стрела, средњевековну пијацу, заборављене занате и борбе витеза.

Посетиоци фестивала биће у прилици да уживају у дружењу  са витезовима, у средњевековној крчми и витешком кампу. За најмлађе посетиоце фестивала припремили смо креативне радионице, и још много интересантног садржаја.

Организатор манифестације је удружење Змајева грива а уз помоћ, Градске општине Црвени Крст и Туристичке организације Ниш.