Aplikacija "Niš priča"

13 Aug 14


Telekom Srbija I Turistička organizacija Niš su uradili jedinstvenu aplikaciju  “Niš priča“ ili “Niš Talking” koja ima za cilj da ispriča bogatu istoriju, priče i zanimljivosti koje se kriju iza znamenitosti ovog grada autentične atmosfere. Osmišljena da svakom posetiocu pruži najznačajnije informacije, ali i manje poznate istorijske činjenice, aplikacija „Niš priča“ idealan je lični vodič uz koga će gosti, ali i stanovnici Niša još više zavoleti ovaj grad burne istorije.

 

Aplikacija je razvijena uz primenu koncepta „proširene stvarnosti“ (Augmented Reality), koja omogućava da se na jednostavan i zabavan način dobiju osnovne informacije o 50 lokacija u samom Nišu i obližnjim ambijentalnim celinama.

 

Aplikacija „Niš priča“ izuzetno je jednostavna za korišćenje. Nakon preuzimanja aplikacije, posetilac može da bira da li će u obilazak znamenitosti krenuti koristeći koncept „proširene stvarnosti“, kako bi posetio lokacije u svojoj neposrednoj blizini, ili će se osloniti na unapred određene rute ucrtane na mapi grada.

 

Aplikacija je dostupna na srpskom i engleskom jeziku, aplikacija se može besplatno preuzeti sa Google Play-a i App Store-aza dva najzastupljenija operativna sistema za mobilne uređaje. Nakon instaliranja na mobilni telefon nema dodatnih troškova rominga.

 


Koja manifestacija po vama privlači najviše turista u naš grad?

  • Nisville
  • Nisomnia
  • Filmski susreti
  • Dani bureka


Galerija