DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE TURISTIČKE ORGANIZACIJE GRADA NIŠA

Turistička organizacija grada Niša je krajem 2019. godine pokrenula promotivno-edukativne aktivnosti u NIŠKOJ TVRĐAVI sa humanitarnim karakterom.

NOVOGODIŠNJI PROGRAM U TVRĐAVI „NIŠ U SRCU“, „DAN ŽENA U TURIZMU“ u centru grada, manifestacija „SRCEM ZA ŽENE“ „VIRTUELNA TVRĐAVA“ i „DANI TVRĐAVE“, su manifestacije tokom kojih su građani, gosti i turisti uživali u besplatnim vožnjama okićenog, starogradskog, nišlijskog FIJAKERA Konjičkog kluba NONIUS, uz mogućnost da doniraju prilog za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Niške Sigurne kuće i korisnike pomoći Nacionalnog udruženja dece obolele od raka NURDOR.

Učeći o istoriji Niške tvrđave kroz tri epohe: od praistorije – neolita, mlađeg kamenog doba; antičkog Naisusa - rodnog grada cara Konstantina Velikog i rezidencije šestorice Rimskih careva; osmanlijske okupacije Niša i Niša - ratne prestonice Srbije u Prvom svetskom ratu do slobodnog Niša; građanima, gostima i turistima je podstaknuta empatija prema ugroženim grupama.

Tim Turističke organizacije Niša je doprineo kreiranju svesti o humanosti bez granica i stvaranju poslovnog ambijenta u kome svaka komercijalna i promotivna aktivnost može biti korisna i za poslodavce i za društvo.