Niš će dobiti novi suvenir!

Niš, 07. Mart 2019.godProaktiv i Turistička organizacija Niš pružaju priliku mladim kreativcima iz Niša i okoline da učestvuju u 30 časovnom hakatonu. Njihov zadatak je kreiranje novog, modernog suvenira za promociju našeg grada sa osvrtom na istorijsko i kulturno nasleđe. Hakaton će se održati 9. i 10. marta u Deli prostoru. Svečano otvaranje hackaTON-a zakazano je za Subotu, 09. Mart od 10h u Deli prostoru, dok će proglašenje pobednčkog rešenja i zatvaranje takmičenja biti u Nedelju 10. Marta od 17h. Pobednicima će pripasti vredne nagrade. Sva rešenja biće štampana na 3D štampaču.

 

Ova aktivnost je deo projekta „oPEACEmeni se“  koji nastoji da edukuje mlade u Nišu o izgradnji mira, multikulturalnosti, prihvatanju prošlosti, okretanju budoćnosti bez ratova, ali pre svega o istorijskom nasleđu grada Niša. Kao organizacija koja se bavi omladinskim radom bitno nam je da razvijamo kapacitete mladih kroz učenje novih, kreativnih aktivnosti.  Ovakva vrsta takmičenja razvija takmičarski duh i kreativnost.  Lokalna podrška su Deli prostor i Turistička organizacija grada Niša.

 

„oPEACEmeni se“  je deo projekta „Podeljna prošlost – zajednička budućnost“ (Divided past – Joint Future), koji sporvodi projektni konzorcijum na čelu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, a finansiran je sredstvima Evropske Unije.

 

Za više informacija možete kontaktirati  Milana Babića – koordinatora projekta na 065/8133900.