Park prijateljstva


Park prijateljstva u Medoševcu (Niš) formiran je 1983. god. i predstavlja trajnu izložbu cvetnih eksponata na otvorenom prostoru, u okviru stambene zone. Naime, ovo je vrt porodice Stojiljković - Baneta i sina Ljubiše, ljubitelja cveća i izuzetnih entuzijasta, koji su sav svoj život posvetili gajenju cveća i prijateljstvu sa ljudima.

Do sada je ovu izložbu posetilo preko 30.000 ljudi iz zemlje i inostranstva, diveći se ogromnom asortimanu cvetnih vrsta, koje svojim uzrastom, bojom i oblikom cveta, lista i ploda pobuđuju prijatne emocije u bilo kom godišnjem aspektu.

Sav biljni materijal - perena, potiče sa planinskih masiva Srbije, a obogaćen je i egzotama, koje je vlasnik ovog vrta doneo iz sveta pri poseti sajmovima hortikulture. Vešto ukomponovan raspored cvetnih vrsta u ovom vrtu, jedinstven je u Srbiji, a za svakog posetioca predstavlja doživljaj uz obećanje "doći ću ponovo" - jer i dokazano gostoprimstvo obavezuje.

U skoro dve decenije postojanja, Banetov i Ljubišin vrt je istovremeno i rasadnik sveg trajnog cveća - perena, koje posetioci prenose u svoje bašte, sadeći ih u dvorišta, vikendice i poslovni prostor, u okviru kamenjara, fontana i   najfinijeg parkovskog uređenja.

Bane Stojiljković - Ljubiša Stojiljković 

Adresa: Ulica Park Prijateljstva 6, 18209 Medoševac (Niš), Srbija

Telefon: 018 264 966, 063 13 25 393

Web sajt: www.rasadnik-park-prijateljstva.webs.com